Invitasjon til juletur

knut buen440TRADISJONSRIK JULETUR MED GODE VENNER TIL TELEMARKS FSTE HØIFJELDSSANATORIUM LØRDAG 7.DESEMBER 2013

Nå er det jul igjen, og nå er det tur igjen, og turen varer hele dagen!

Ja, som avslutning på året inviterer historielaget nok en gang til tradisjonell juletur gjennom deler av fylket. Høydepunktet på turen blir en trivelig kveld på Tuddal Høyfjellshotell med et velsmakende julemåltid. Her hadde historielaget et så vellykket julebesøk for 8 år siden, at vi mente dette burde gjentas. Og som en flott avslutning på kvelden har vi invitert Knut Buen, som med fele og talegaver og godt humør vi gi oss en times underholdning i Gildehallen! Vi gleder oss!

Men først -avreise med Teletur-buss fra Lietorvet lørdag morgen kl.1000

Underveis vil lagets leder Thor W.Gundersen øse av sine historiske kunnskaper med emner knyttet til områder vi kjører gjennom. Kursen legges mot Gvarv og Nyhuus Gård, et gammelt ærverdig gårdsbruk med historie tilbake til vikingtida. Her blir det drevet med foredling av frukt og bær, og i tillegg har gården et interessant billedgalleri. Juleutstillingen i år viser stor variasjon med bl.a. ikonmaling, grafikk og maleri. Etter besøket her går turen videre til Notodden og Telemarksgalleriet, som i år har julemarked denne helgen. Her gir vi oss tid til en kaffepause, og det er også mulighet til å besøke Lysbuen, det nye kunst- og industrimuseet som ble åpnet i september i år. I kunstavdelingen ser vi hvordan malerne Chr.Skredsvig og Th. Kittilsen har skildret kraftutbyggingen i fylket. Industridelen tar for seg tidenes viktigste norske oppfinnelse: lysbueovnen og produktet kunstgjødsel. Inngang her er ikke inkludert i prisen. (kr.60.- p/p.)

Turen vil komme på 775.- per pers

Bindende påmelding, senest innen 10. nov til:

Thor W. Gundersen      tlf: 35522784 / 91685316

Ingrid Sørbø                  tlf: 35538798 / 97737970