Innbydelse til Juletur lørdag 14.12.2019

TELEMARKSJUL – BREDE BYGDER OG VIDE UTSYN.

Evju Bygdetun, Sauherad kyrkje, Bø Museum, julemåltid Uppigard Natadal.

Gode tradisjoner skal en ta vare på, og vi i Skien Historielag har stor glede av å tilby medlemmene våre gode førjulsopplevelser i form av turer rundt omkring i det flotte fylket vårt. Her har historien og kulturen dype røtter. 

Som tidligere år starter vi fra parkeringen vest for Skagerak Arena, hvor det er god plass for gratis parkering for dem som kommer med privatbil. Her står bussen fra LB-Tours klar lørdag 14.desember med avgang kl.10.00. Som ved flere anledninger tidligere sitter Jostein Gjærum ved rattet, og snart er vi av gårde med kurs for  Sauherad kyrkje. Den gamle steinkirken fra 1100-tallet er særlig kjent for takdekorasjonene sine. Inne i koret
finner vi ”de 100 djevler” i taket., og det er Karen Lis Hildrum som vil vise oss det interessante interiøret.

Vi skal videre, og på Evju Bygdetun blir vi tatt i mot av Jorid Vale som byr på god, gammeldags julestemning. En kort omvisning har vi tid til før vi setter oss til bords for å smake på julebaksten. Og her er alt som det skal være på en tradisjonsrik gård:
” Handbroderte dukar, servering av kaffe, heimelaga julebakst og ollevann”.

Vi har ofte kjørt gjennom Bø-bygda på tur videre nordover i fylket, men denne gangen tar vi en stopp på Bø Museum. Her har historielaget aldri vært tidligere, så det blir et interessant besøk. På museumsområdet er det flere bygninger, bl.a. en landhandel fra slutten av
1800-tallet, med varer fra 1960 tallet i hyllene.

Desemberdagen er kort, og det begynner nok å skumre før vi legger i vei nordover forbi Seljord og opp alle bakkene mot Uppigard Natadal. Det er gått mange år siden vi sist hadde julemåltid her, og verten Dag Ånderå ønsker oss hjertelig velkommen tilbake. Han byr på en tradisjonsrik ”Jolebordsbuffet”  og gir oss i tillegg et historiekåseri. Om vi siden har lyst til å handle med oss varer fra gardsbutikken, er det også mulig.

Vi regner med å si takk for oss senest kl.19.00, og med beregnet hjemreise på to timer skulle vi være tilbake i Skien ca. kl.21.00. Og kanskje blir det utlodning i bussen på hjemturen?

Vel møtt!! Vi gleder oss!
—————————————————————————————————————-

Prisen pr. person ved 30 påmeldte: kr.980,- inkluderer:

– Buss Skien – Natadal t/r

– Omvisning i Sauherad kyrkje

– Omvisning på Bø Museum

– Besøk m/kaffe og kaker på Evju Bygdetun

– Julemåltid + kulturprogram på Uppigard Natadal

Bindende påmelding innen 20.november til:

Ingrid Sørbø             mob. 977 37 970  eller  Kari Forsberg            mob. 467 88 712

Historielagets turkonto: 2610.18. 87285.

Med hilsen
Skien Historielag

Kanskje du også vil like: