GDPR – Personvernpolicy

1. INNLEDNING

Når du bestiller produkter eller bruker tjenester fra Skien Historielag (“vi”), gir du oss tilgang til ulike typer opplysninger om deg. Innsamling og bruk av personopplysninger gjør det mulig for oss å gi deg en bedre kundeopplevelse, enten det handler om enkle ting som fakturering og betaling eller mer komplekse ting som anbefalinger og tilpasning av tjenesten slik at du får enkel tilgang til det du bruker mest.

Vi er opptatt av å beskytte og respektere ditt personvern, og all vår innsamling og bruk av personopplysninger er underlagt norsk personvernlovgivning. I disse retningslinjene for personvern finner du informasjon om:

1. Hvilke opplysninger vi samler inn, og hvorfor
2. Hvordan vi bruker opplysningene
3. Hvilke valgmuligheter og rettigheter du har

Denne informasjonen er viktig for at du skal kunne ivareta personvernet ditt, så vi håper du tar deg tid til å bli kjent med disse retningslinjene.

2. SLIK BRUKER VI INFORMASJONEN

Når du bruker våre tjenester kan vi registrere opplysninger om deg til følgende formål:

1. a) Sikre riktig og effektiv leveranse av produkter og tjenester og forhindre misbruk av våre tjenester.
2. b) Gi relevant og god kundeservice, samt sikre effektiv feilretting og kundeadministrasjon
3. c) Forbedre brukeropplevelsen din, for eksempel ved å tilpasse tjenesten til den enheten du bruker eller huske hvor hvilke produkter du bestilte sist.
4. d) Gi deg tilgang til personalisert innhold, for eksempel ordrehistorikk og eventuelle prisavtaler for deg og din bedrift.
5. e) Anonymisering av opplysninger for bruk i profilering og preferanser

3. INFORMASJON VI SAMLER INN

Når du bestiller et produkt fra oss eller oppretter en brukerkonto for våre tjenester, vil vi registrere firmaopplysninger (herunder navn på kontaktperson(er)) for å kunne oppfylle vår del av avtaleforpliktelsene og gi våre kunder en best mulig kundeopplevelse.

For å sikre at varer og produkter leveres til riktig adresse, må vi innhente korrekte firmaopplysninger. Slik informasjon oppgis som regel av deg eller en annen representant for deres firma i registreringsøyeblikket eller ved opprettelse av kundeforholdet.

I tillegg til informasjon du oppgir til oss; kan vi hente inn offentlig tilgjengelig informasjon som organisasjonsnummer, telefonnummer, adresseendringer og lignende fra adresseregistre som brreg.no, 1881.no, Bisnode, og tilsvarende. Informasjonen fra adresseregistrene brukes blant annet for å sikre at informasjonen er riktig og oppdatert.

  1. Posisjonsinformasjon: Når du bruker våre tjenester vil vi benytte IP-adressen din til å beregne i hvilket land du besøker oss fra. Dersom du bruker en mobil enhet og har aktivert stedtjenester for appen vil vi også kunne få en mer detaljert lokasjon basert på GPS-data eller nettvarder (beacons). Opplysningene brukes hovedsakelig til å gi deg geografisk tilpasset innhold som korrekt språk og ved bruk av vår webshop; priser.
  2. Aktivitetslogger på vår hjemmeside: Vi registrerer ingen aktivitetslogg utover hvilke produkter som bestilles i vår netthandel.
  3. Informasjonskapsler og liknende teknologier: Når du bruker våre tjenester vil vi lagre informasjon gjennom informasjonskapsler (cookies) og/eller lokal nettleserlagring. Teknologiene brukes blant annet til å gjenkjenne din enhet og til å midlertidig lagre dine kundedata (lokalt i din nettleser) ved innlogging til netthandelen. Du finner mer informasjon om hvordan vi bruker teknologiene i punkt 5 nedenfor.
  4. Når du fyller ut spørreskjemaer, bestillingsskjemaer eller lignende, vil informasjon som registreres i disse kunne lagres på din kundeprofil hvis du samtykker til slik lagring. Vi lagrer også informasjon om henvendelser til vårt kundesenter, slik at vi kan yte deg best mulig service.

4. DELING AV INFORMASJON

Opplysninger som vi har registrert om deg som kunde eller bruker vil bare bli brukt internt i vårt selskap og vil ikke deles eller selges til andre aktører. Ut over dette vil informasjon kun utleveres til tredjeparter i lovbestemte tilfeller, eksempelvis ved begjæring fra offentlige myndigheter, samt i tilfelle hvor enkelte av våre tjenester krever at du er innlogget med en brukerkonto.

5. INFORMASJONSKAPSLER OG LIGNENDE TEKNOLOGIER

Som de fleste andre nettsteder og digitale tjenester kan også våre tjenester bruke ulike typer teknologier for å gi deg en best mulig brukeropplevelse og relevant innhold. Eksempler på slike teknologier er informasjonskapsler (cookies), enhets- og annonseidentifikatorer, pikseltagger (piksler) og nettleserlagring. Vi bruker slik teknologi til å:

  1. Beholde konteksten når du navigerer på nettsidene våre, eksempelvis etter innlogging eller ved bestilling av varer og produkter.
  2. Gjøre det mulig å bruke spesialfunksjoner som lagring av innstillinger eller innhold og ulike former for varslinger
  3. Samle statistikk og analysere bruken av nettsidene, herunder beregne og anonymt rapportere total antall brukere og trafikk.
  4. Gjenkjenne din enhet og registrere atferd på egne nettsteder og tjenester slik at vi kan yte deg best mulig service.

Om teknologien

Vi kan bruke følgende teknologier når du bruker og samhandler med tjenestene våre eller samarbeidende nettsteder/tjenester, gitt at du bruker en nettleser eller enhet som tillater bruk av den aktuelle teknologien:

Informasjonskapsler (cookies) er en liten tekstfil som lagres i din nettleser eller enhet når du besøker et nettsted. Dette gjør at nettstedet kan gjenkjenne din nettleser eller enhet neste gang du besøker nettstedet. Informasjonskapsler kan lagre  brukerinnstillinger som språkinnstillinger eller påloggingsinformasjon, identifikatorer og annen informasjon. Gjennom innstillingene i nettleseren kan du både fjerne gamle informasjonskapsler og forhindre at nye blir lagret.

Pikseltagger (piksler) er gjennomsiktige bildefiler som blant annet gjør det mulig å lese og lagre informasjonskapsler, samt overføre informasjon til oss eller våre samarbeidspartnere. Informasjonen omfatter typisk IP-adressen til en enhet, tidspunkt og nettsiden hvor pikslene blir vist, en ID tilknyttet nettleseren eller enheten og typen nettleser som blir brukt.

Nettleserlagring er teknologi som gjør det mulig for et nettsted eller en app å lagre og hente frem data på din datamaskin, mobiltelefon eller annen enhet. Som eksempel kan nevnes hurtigbufring og lokal lagring i HTML5. Slik teknologi brukes gjerne dersom enheten eller nettleseren ikke kan lagre informasjonskapsler eller for å gi deg økt sikkerhet og kontroll med informasjonen som lagres.

Informasjonskapsler på våre nettsider: Avhengig av hvilke av våre nettsider du besøker vil nettleseren din kunne lagre følgende informasjonskapsler:

Typiske data som samles inn:

Nettleserinformasjon, enhetsinformasjon (herunder type, operativsystem og enhets-/cookieID), sidevisninger og klikk på nettsidene, IP-adresser, posisjonsdata.
Disse dataene brukes kun lokalt på din datamaskin og vil ikke innhentes av oss eller selges/videreformidles til noen tredjepart.

Om samtykke og dine valgmuligheter

Så lenge du har fått god informasjon om bruken av informasjonskapsler og liknende teknologier anses du etter norsk rett å samtykke til bruken av teknologien. Du kan velge om du vil akseptere informasjonskapsler gjennom innstillingene i nettleseren din. Her kan du normalt angi om du aksepterer lagring av informasjonskapsler fra nettsidene du besøker, fra tredjeparter som er tilknyttet nettsidene og eventuelt om du ønsker å bli varslet hver gang en ny informasjonskapsel blir lagret. Den eksakte fremgangsmåten avhenger litt av enheten din og hvilken nettleser du bruker.
I innstillingene til nettleseren finner du også en oversikt over alle informasjonskapsler som er lagret, slik at du kan få oversikt og eventuelt slette uønskede informasjonskapsler.

Nettleseren lagrer normalt alle informasjonskapsler i en bestemt mappe på harddisken, slik at du også kan undersøke innholdet i mer detalj.
Hvis du ønsker kontroll over hvilke tredjeparter som benytter teknologien til ulike formal, anbefaler vi verktøy som Ghostery og Disconnect.

For mer informasjon om informasjonskapsler og innstillinger henviser vi til

  1. allaboutcookies.org,
  2. datatilsynet
  3. nkom.

6. DINE VALGMULIGHETER OG RETTIGHETER

Du kan få innsyn i disse opplysningene vi har om deg ved å kontakte kundeservice. Her kan du også be om å bli slettet fra våre registre eller stanse utsendelse av reklame på epost, sms og lignende. Sletting er ikke mulig så lenge vi har et løpende kundeforhold, da distribusjon i henhold til avtaler forutsetter at vi har riktig informasjon våre kunder. Sletting av dine data vil effektivt bety at du avslutter ethvert kundeforhold med Skien Historielag.

Du kan reservere deg mot utsendelse av reklame på e-post, SMS og post eller telefonhenvendelser ved å kontakte vårt kundesenter eller benytte lenkene for avmelding i aktuelle e-poster. For sletting og deaktivering av informasjonskapsler og målrettet annonsering viser vi til avsnitt 5 over.

7. SIKKERHET

Personopplysningsloven stiller krav til at den som oppbevarer personopplysninger må sikre disse mot uautorisert tilgang, endring, sletting og deling. Vi har derfor innført tekniske og organisatoriske tiltak for å sørge for at personopplysninger oppbevares sikkert og fortrolig. Vi lagrer personopplysninger på datamaskiner med begrenset adgang som er plassert i sikre fasiliteter, hos oss eller våre samarbeidspartnere, og vi kontrollerer sikkerheten jevnlig.

Vi kan ikke garantere full sikkerhet når du overfører data via åpent internett, og det kan være en risiko for at andre uberettiget tiltvinger seg adgang til opplysninger når data sendes og oppbevares elektronisk. Du bør derfor aldri sende sensitive personopplysninger informasjon med mindre det er nødvendig, nettsiden er kryptert (se etter https og et hengelåsikon i nettadressefeltet) og du har oppdatert antivirusprogramvare.

8. KONTAKTINFORMASJON

Med mindre annet er spesifisert eller fremgår av sammenhengen er Skien Historielag behandlingsansvarlig for behandling av personopplysninger i henhold til denne personvernerklæringen. For henvendelser om vår behandling av personopplysninger kan du kontakte kundeservice.